Pinkbike Places

O MTB Evolution timu

Post: O MTB Evolution timu

Opšti statut Evolution tima

MTB Evolution tim je mala grupa entuzijasta , ljubitelja biciklizma i prvenstveno smo orijentisani na adrenalinske spusteve. 

Mi smo potpuno nezavisni od bilo kojeg subjekta tako da radimo što volimo a ne što moramo. Samofinansirajući smo , ne tražimo sponzore niti nam trebaju. Entuzijazam i upornost je naša pokretačka snaga a ne materijalna korist.

Tim je formiran sam od sebe 2019 godine uvidjevši da u Istočnom Sarajevu a možda i šire ne postoji ništa slično. Klubovi su po našem mišljenju previše zavisni od  sponzora kao i od političkih stranaka pa se biciklizam svodi na dodvoravanje određenim strujama  a biciklizam samim tim potisnut u drugi ili čak treći plan.

Mi , MTB Evolution Tim to ne želi, naša misija je pure cycling 

 

 

Djelovanje u 2020 godini

 
MTB Evolution tim je na području Gornje Mladice – Ilinjača rutirao sve offroad staze, i ucrtao ih u OSM tako da su sve javno vidljive. Iste smo po kategorizaciji ucrtali  i možete ih naći na našem sajtu MTB EVOLUTION BIKE PARK
Smatramo da je mnogo korisnije napraviti realne trekove i ucrtati ih u zvanične mape nego stavljati oznake na samoj stazi. Svako ko želi da vozi na određenoj lokaciji će prvo pogledati na mapama pa tek onda se uputiti na vožnju. 
Također smo isto uradili na području Kadinog Brda gdje je Biciklistički klub FORIS iz Istočnog Sarajeva započeo MTB City Road park. Mtb Evolution tim je na sve već postojeće dodatno rutirao i ucrtao alternativne staze. Sve relevantne podatke, slike i video zapise možete pronaći na ovom sajtu
 
Evolution trail 1 i Evolution trail 2

MTB Evolution tim je izkrčio i napravio dvije downhill staze, ukupno dužine oko 1500 metara. Nazvali smo ih Evolution Trail 1 i 2 . Staze su poprilično lagane sa malim skokovima idealne za početnike koji bi htjeli da probaju nešto više od dosadnog pedalanja uz brdo i jednostavnog spuštanja po makadamu.  Ove dvije staze je isključivo napravio MTB Evolution tim, dio atmosfere sa radova možete vidjeti na slikma.

Plan je pravljenje još jedne staze koja će kretati od zastave i uključiti se na Evolution trail 2 al to je projekat koji čemo realizovati u 2021 god.

Kako postati dio tima?

Mi smo entuzijasti , nemamo ni članarinu ni članske karte. Dio tima se postaje tako što nas kontaktirate i vozite sa nama. Ako želite da vozite ovo sto mi vozimo , javite nam se . Svi su dobro došli. 

Evolution on Trailforks.com

Hoćete da postanete član

Ispunite kontakt formu !

Contact Info

Imate pitanje, sugestiju ili nešto drugo

Jilib Nemojte se ustručavati. Kontaktirajte nas

Administator ce odgovor poslati na vaš email u što kracem roku